Skola och förskola

Vendelsö Hage skola

Vendelsö Hage skola/Innovitaskolan Vendelsö projekterades för Pysslingen som en F-5 skola för 240 barn och en förskola för 100 barn. Byggnaden har ett generöst trapphus kring ett invändigt landmärke (den gröna kuben med rörelserum/matsal). Skolan har tillagningskök med tillhörande matsal för 130 pers. Rörelserummet i anslutning till matsalen kan också användas som matsal när trycket är extra stort. Avdelningarna är grupperade med basrum, allrum, grupprum och lärararbetsrum för att kunna fungera bra både som skola och fritids och mellanstadieverksamhet. Skolan är placerad i ett nytt bostadsområde i Norrby i Vendelsö och har fasader av stående röd och vit panel med dekorativa svarta ”fönsterluckor” och ljusgrå fibercementskivor på de centrala delarna. Lokalerna är ljusa med många invändiga siktlinjer. Entréerna är genomgående och underlättar kontakt med bägge sidor av gården.

Ort
Vendelsö, Haninge

Typ
Nybyggnad

Beställare
Turako/NCC