Klöverns kontor, Nyköping

Miljöer för ett fastighetsföretag med tydlig profil

Carlstedt Arkitekter har haft i uppdrag att ansvara för ombyggnation och inredningskoncept till fastighetsföretagets Klöverns nya lokaler i Nyköping. Byggnaden är en äldre industrilokal i hamnen och har tidigare hyrts ut av Klövern. 2018 bestämde de sig för att själva flytta in med ett 60-tal anställda.

Vid ombyggnationen gjordes en ny planlösning och ny entré. Gemensamma ytor som kök och matsal flyttades upp på entresolplan ovanför kontorslandskapet, vilket krävde lösningar för att dämpa ljudnivån. Klövern har en tydlig grafisk profil som var utgångspunkten för inredningskonceptet och de valde att återanvända vissa möbler från sitt tidigare kontor. En uppgift blev därmed att skapa harmoni mellan nya lokaler och befintliga möbler. Beställarens önskemål var att få in mycket ljus och grönska, kombinerat med sobra färger. Natur, skog och miljö blev ledord för att hitta det rätta uttrycket. Mattorna och texttapeten återkommer på flera av Klöverns kontor.

Ort
Nyköping

Typ
Ombyggnad

Beställare
Klövern