O-huset på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge vinnare av Vårdbyggnadspriset 2021

Vi är stolta att O-huset på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge är vinnare av Vårdbyggnadspriset 2021. O-huset har ritats av White arkitekter och Carlstedt Arkitekter har haft uppdraget åt Locum att ansvara för inredningsprojekteringen.

– Målet har varit att skapa miljöer som ska kännas lugna, trygga och välkomnande. Därför användes milda kulörer tillsammans med accentfärger och som ett genomgående träslag valdes ask. Några rum där det gick att utveckla konceptet lite mer var ett väntrum och tre undersökningsrum för barn som alla fick temat ”Vi flyter”, berättar Elizabeth Thompson, inredningsarkitekt SIR/MSA på Carlstedt Arkitekter.

Sammanlagt har Carlstedt Arkitekter planerat möblering till ca 250 rum i O-huset. Carlstedt Arkitekter har också haft uppdrag att rita ombyggnaden av de befintliga lokalerna i anslutning till O-huset med bl a nya lokaler för förlossning, interim intensivvård och pre/post-operativ vård.

Vårdbyggnadspriset delas ut av Forum vårdbyggnad, som är en förening som stödjer och informerar om utvecklingsarbete, forskning och utbildning inom området fysisk miljö för vård och omsorg. O-huset är vinnare i kategorin större projekt och priset delades ut vid Forum vårdbyggnads höstkonferens i Malmö 18-19 november.

– Vårdbyggnadspriset är ett viktigt pris för att uppmärksamma arbetet med att utforma vårdmiljöer som både skapar förutsättningar för en patientsäker vård och en god patient- och arbetsmiljö. Vi är verkligen stolta över att O-huset vann priset och vårt samarbete med Locum, Karolinska Universitetssjukhuset och White i det här projektet, säger Stina Ljungkvist, vd på Carlstedt Arkitekter.

  • 18 november 2021
  • Nyheter