Projekt:

Bostäder i Fornbacken

Kategori:

Boende

Ort:

Södertälje

Datum:

2017-01-31

Bakgrund:

På en höjd i miljonprogramsområdet Fornbacken i Södertälje reser sig flera 7-9 våningsbostadshus runt stora gröna gårdar. Carlstedt har fått i uppdrag av Skanska att projektera upprustning och påbyggnad av fyra av dessa bostadshus tillhörande Telge Bostäder. 

I uppdraget ingår stambyte och totalrenovering av samtliga badrum samt ytskiktsrenovering i olika nivåer utifrån hyresgästens önskemål och behov. Även fönsterbyte, tilläggsisolering av fasad samt nya balkongfronter ingår i projekteringen. Vindsplanet, som idag består av förrådsutrymmen, ersätts med ett helt nytt våningsplan med genomgående lägenheter och stora terrasser med fantastisk utsikt i söderläge. 

Husen kommer i fortsättningsvis att vara i ljus puts med ett modernt uttryck samt accentkulörer på balkongfronter och delar av fasaden för att bibehålla den befintliga rytmen. Påbyggnaden, med fasad i mörkare skivmaterial, binds samman med det befintliga huset genom motsvarande enkla formspråk samt en fortsättning på de vertikala indragen i accentueringen av dessa. 

Typ:

Om- och tillbyggnad

Beställare:

Skanska

Kontakt:

Handläggande arkitekt: Nini Foyn, Agnes Tomaszuk
Medverkande: Linus Ekholm

Yta nybyggnad:

2290 m² BTA (23 lägenheter)

Yta ombyggnad:

18510 m² BTA (187 lägenheter)

Till toppen ^