Projekt:

Årstaviken Hotell

Kategori:

Vård

Ort:

Stockholm

Datum:

01-09-2013

Bakgrund:

Södersjukhuset har fått ett patienthotell. Carlstedt har tillsammans med Locum omvandlat två våningsplan i en sjukhusbyggnad från tidigt 50-tal till ett modernt hotell.

De 72 hotellrummen, reception, lounge och restaurang har en enastående utsikt över Södermalm och Årstaviken. Vi har gestaltat och inrett med utgångspunkt i det fantastiska ljuset och önskan att miljön inte skall vara sjukhuslik. Naturmaterial, pastellkulörer och mässing ger hotellet en ljus, klassisk och harmonisk atmosfär. 

Hotellet bemannas av både vård- och hotellpersonal. Ett av våningsplanen är vigt för nyblivna föräldrar från södersjukhusets förlossningsavdelning. Höga krav har ställts på hygien, tillgänglighet och funktionalitet.

Ett samarbete med Kulturförvaltningen har resulterat i konst som anpassats till arkitekturen och verksamheten.

Typ:

Ombyggnad

Beställare:

Locum och Norlandia Care

Kontakt:

Thomas Vogt, Laila Ifwer Sternhoff

Yta nybyggnad:

Yta ombyggnad:

3200 m² BTA

Till toppen ^