Projekt:

Akuten Observation

Kategori:

Vård

Ort:

Stockholm

Datum:

2014-04-30

Bakgrund:

Södersjukhuset har utökat akutvården med ytterligare
sängplatser för patienter under observation.

Kontorslokaler och förråd byggdes om för att erhålla ytterligare tio sängplatser samt ett extra väntrum. Färgsättning, ljussättning och materialval tog hänsyn till den mörka källarlokalen för att skapa en lugn och ljus vårdmiljö. I samarbete med en konstruktör har vi tagit fram en dagsljusersättning för personalens observationsdisk, en ljuslåda för konst samt färgsatta armaturer.

Samarbetet med Kulturförvaltningen resulterade i konst i form av en ljuslåda vars motiv anpassats till arkitekturen och verksamheten. I väntrummet användes befintlig och nyinköpt fotokonst.

 

Typ:

Ombyggnad

Beställare:

Locum

Kontakt:

Anne-Marie Larsson, Laila Ifwer Sternhoff

 

Yta nybyggnad:

Yta ombyggnad:

350 m² BTA

Till toppen ^