Projekt:

Äldreboende i Brandholmen

Kategori:

Boende

Ort:

Nyköping

Datum:

Bakgrund:

Ett nybyggt äldreboende med fyra boendegrupper med tolv lägenheter i varje. Varje boendegrupp har ett generöst gemensamt allrum med plats för måltider och gemensamma aktiviteter som till exempel sjukgymnastik. Köket öppnar sig på ett inbjudande sätt mot allrummet. Direkt från allrummet kommer man ut till den gemensamma balkongen eller uteplatsen med plats för många. Boendet har ett eget tillagningskök.

Vid entrén som ligger mitt i huset finns de för hela huset gemensamma rummen. Här finns administrativa lokaler, samlingssal och personalutrymmen. I den välkomnande entréhallen finns plats att sitta och vänta, titta och vila. Direkt när du kommer in uppfattar du den gemensamma lummiga skyddade innergården med olika trädgårdsrum.

Huset har en stadssida och en gårdssida. Entrén syns tydligt från gata och angöringsplatser. Mot gårdssidan vänder sig alla balkonger och uteplatser. Alla lägenheter har ett burspråk med låg bröstning med utsikt över gården eller den intilliggande gång- och cykelvägen.

Typ:

Nybyggnad

Beställare:

Nyköpings kommun

Kontakt:

Molly Wikdahl, Stefan Karlsson

Yta nybyggnad:

4000m² BTA

Yta ombyggnad:

Till toppen ^