Karsuddens personalhotell

En plats för återhämtning

På Karsuddens rättspsykiatriska sjukhus utanför Katrineholm övernattar jourläkare i korta perioder. Det behövs fler rum för dessa jourläkare. I anslutning till sjukhuset byggs därför en ny byggnad. Byggnaden innehåller elva gästrum där varje rum har en egen balkong vänd bort från sjukhuset med en vacker vy över en äng. Förutom gästrum finns även ett litet kök samt en generös del för matplats och samvaro, denna del har stora glaspartier och dubbel takhöjd.

Nybyggnaden är en träbyggnad i två plan, målad med svart slamfärg, placerad på en liten kulle mellan stora gamla ekar. Grundläggande för gestaltningen har varit att skapa ett boende med en annan känsla än sjukhuset, en plats att vila på mellan arbetspassen där även interiören består av varmt trä. Byggnaden har en hotellkaraktär och en omsorg om detaljer som gör det attraktiv för personal att arbeta på Karsudden.

Ort
Katrineholm

År
2017

Beställare
Landstinget Sörmland

Utmärkelse
Karsuddens personalhotell är nominerat till Rödfärgspriset 2018