Årstavikens patienthotell

Omvandlad sjukhusbyggnad från 50-talet

Carlstedt Arkitekter har tillsammans med Locum på Södersjukhuset omvandlat två våningsplan i en sjukhusbyggnad från tidigt 50-tal till ett modernt patienthotell. De 72 hotellrummen, reception, lounge och restaurang har en enastående utsikt över Söder och Årstaviken. Vi har gestaltat och inrett med utgångspunkt i det fantastiska ljuset och önskan att miljön inte skall vara sjukhuslik. Naturmaterial, pastellkulörer och mässing ger hotellet en ljus, klassisk och harmonisk atmosfär.
Hotellet bemannas av både vård- och hotellpersonal. Ett av våningsplanen är vigt för nyblivna föräldrar från södersjukhusets
förlossningsavdelning. Höga krav har ställts på hygien, tillgänglighet och funktionalitet.
Ett samarbete med Kulturförvaltningen har resulterat i konst som anpassats till arkitekturen och verksamheten.

Ort
Stockholm

År
2013

Beställare
Locum